•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

RECEPT: Pasta Carbonara (zonder pakjes of zakjes)

Wat eten we vanavond? Pasta carbonara met zelfgemaakte saus!

Geen kant-en-klare pakjes, zakjes of potten met saus maar vers gemaakt met diverse ingrediënten.

Binnen 20 minuten op tafel!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g volkoren spaghetti
  • 200 g pancetta (of ontbijtspek)
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 4 eieren
  • 1 knoflookteen
  • 100 ml slagroom
  • 1 eetl olijfolie
  • Zout & versgemalen zwarte peper

Naar eigen keuze groentes: Lekker is om bijvoorbeeld prei, paprika of champignons toe te voegen om zo wel voldoende groente binnen te krijgen!

Bereidingswijze:

1. Kook de spaghetti in ruim water beetgaar.
2. Snij of knip het spek in stukjes. Bak samen met de gepelde, gekneusde knoflookteen in een pietsje olijfolie in een ruime braadpan. 
3. Giet de room erbij. Draai het vuur onder het spek uit indien de pasta nog niet klaar is. In de hete pan pruttelt de room een beetje na en kookt in. 
4. Klop intussen de eieren los in een kom met flink wat versgemalen peper. Rasp de kaas. Vis de knoflook uit de pan en gooi weg. 
5.Giet de spaghetti af in een vergiet en doe onmiddellijk in de pan met spek. Voeg de eieren en tweederde van de geraspte kaas toe en meng alles snel door elkaar. 
6. Laat van het vuur af met deksel op de pan even een paar tellen staan. Door de hitte van de pan stolt het ei en ontstaat geheel vanzelf een lekker smeuïg geheel. 
7. Schep in borden, bestrooi met de rest van de kaas en eventueel nog wat extra peper.

Tip: Garneer met wat rucola of een andere sla soort!

 

Eet smakelijk!

Groetjes, Maureen

Als je deze site wilt gebruiken dan accepteer je automatisch onze (calorievrije) cookies.