Marianne van Riet

Maak direct een afspraak

Over mij

Voeding heeft altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Al heel jong werd voor mij duidelijk hoe belangrijk voeding is. Ik was altijd al dol op koken en bakken en de processen die daarbij komen kijken.
Al snel begon ik boeken te lezen over welke invloed voeding heeft op onze gezondheid en realiseerde ik mij halverwege mijn HBO studie dat ik hier iets mee wilde doen. Dus besloot ik mij te laten omscholen.

In 2014, toen mijn dochter vier weken oud was, schreef ik mij in bij het NTI voor de opleiding Voeding en Diëtetiek. Inmiddels zijn we zeven jaar verder en start ik bij Diëtistenpraktijk Salus.

De visie van Marianne

"Let food be thy medicine and medicine be thy food" Hippocrates omschreef mijn visie meer dan 2000 jaar geleden al. Ik geloof dat gezonde voeding invloed heeft op je lichaam en geest. Gezond zijn en lekker in je vel zitten is wat iedereen wil en voeding speelt hierbij een grote rol.

Eigen ervaring

Vanaf mijn pubertijd ben ik moe en depressief geweest. Ik zat niet lekker in mijn vel en had nergens energie voor. Terwijl artsen elke keer een excuus bedachten (pubertijd, stress, afstuderen, zwanger, borstvoeding) en mijn vermoeidheid afdeden als een "fase", ben ik uiteindelijk zelf gaan experimenteren. Welke voeding is goed voor mij?

Dat betekent voor mij een glutenvrij dieet, veel groente en fruit, geen melkproducten en nauwelijks geraffineerde suikers. Ik weet hoe het voelt om beperkt te worden in voedingsopties, met name buitenshuis. Het is een uitdaging voor mezelf en ook voor mijn omgeving. Maar met een creatieve geest en positieve instelling kom ik een eind! Ik hoop mijn persoonlijke ervaringen dan ook te kunnen gebruiken in de praktijk.

Mijn werkdagen zijn:

maandagochtend, woensdagochtend en donderdag de hele dag.

Mijn specialisaties zijn:

  • lipoedeem
  • plantaardige voeding (vegan / vegetarisch)
  • glutenvrij dieet

Gevolgde bijscholingen:

  • Juni 2021 - Maart 2022: Certified Intuitive Eating Counselor (Intuitief eten)
  • Oktober 2020 - april 2021: Afstudeeronderzoek Voedingsadvies bij het diëtistische begeleiding van cliënten bij lipoedeem

Marianne van Riet

1-marianne_v_riet.jpg

Als je deze site wilt gebruiken dan accepteer je automatisch onze (calorievrije) cookies.