•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Recept: Rode bieten uit de oven

Dit recept met rode bietjes laat zien hoe de tijd nemen meer smaak aan het gerecht geeft. De eerste keer dat ik las dat de oventijd 45 minuten bedroeg vond ik dit wel erg lang. Maar toen ik het resultaat proefde werd duidelijk waarom.


Bietjes waren nog nooit zo lekker!

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 500 gram verse rode bietjes
  • Aluminiumfolie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil ondertussen de bietjes, spoel eventueel de restjes zand eraf en snij ze in plakken van 1,5 cm dik. Leg een vel aluminiumfolie op het aanrecht en druppel olijfolie erop. Leg een plak biet op de olie, strooi peper en zout eroverheen en vouw de folie om de biet heen. Herhaal dit met alle plakken biet.

Leg de bietenpakketjes in de oven en laat voor 45 minuten garen.


Lekker met gebakken aardappelen en gehaktballen.


Eet smakelijk!


 

Tip: Je kan kiezen voor grote bieten waarvan een gesneden plak het formaat van een hamburger heeft. Bereidt dit op dezelfde manier en je hebt een vegetarische bietenburger voor bij een BBQ.