•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

RECEPT: Gemarineerde tofu

Tofu is een eiwitrijke en caloriearme vleesvervanger.

Het wordt gemaakt uit gestremde sojamelk, zoals kaas uit gestremde melk wordt gemaakt.

Qua gebruik in warme gerechten is het misschien het beste te vergelijken met kipfilet: het heeft geen smaak van zichzelf, maar je kunt er vele smaken aan geven.

Vandaag een recept voor het marineren van tofu. 

Ingrediënten 

  • 100 ml sojasaus
  • 1,5 eetlepels honing
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 kleine chilipeper (of de helft van 1 grote)
  • 15 gram verse gember
  • 1 knoflook teen


Alles mengen en de gesneden blokjes tofu erin marineren. Hoe langer je de blokjes in de marinade kan laten liggen hoe meer smaak er in trekt. Minimaal een uur, maar liever een halve tot een hele dag als dit lukt.


Tips voor als je niet alle ingrediënten in huis hebt

  • Je kan de rijstazijn vervangen door witte wijnazijn
  • Sesamolie kun je vervangen door koolzaadolie


Optioneel: voeg een halve eetlepel vissaus toe voor een intensere smaak.

 

Veel kookplezier!

Maureen

Als je deze site wilt gebruiken dan accepteer je automatisch onze (calorievrije) cookies.