•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Recept: Broodje linzenburger met spicy zoete aardappel frietjes

Een broodje voor de luie zondag…

Leuk om samen met de kinderen het broodje aan te kleden en te bereiden. Of zit je vandaag samen met je vrienden te borrelen? Kies deze burger als afsluiter van de middag /avond.

 

Bereidingstijd: 30 minuten
Recept voor: 2 personen

Ingrediënten

• 2 bruine harde bolletjes naar keuze
• 1 tomaat, in 6 plakken
• 1/2 rode ui, in dunne ringen
• 6 plakjes komkommer
• 1 wortel, geraspt
• Optioneel: 3 eetlepels yoghurt
• 2 linzenburgers (te koop bij onder andere AH)

Voor de spicy frietjes:

• ½ kg zoete aardappel
• 1 tl uienpoeder
• 1 tl knoflookpoeder
• 1 tl chilivlokken (Liever milde frietjes? Gebruik dan paprikapoeder)
• 3 el olijfolie

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen, snijd in dikke frietjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
2. Meng in een bakje de olijfolie, uienpoeder, knoflookpoeder, chilivlokken en eventueel wat zout en peper.
3. Sprenkel vervolgens het olijfoliemengsel over de frietjes en goed schep om, zodat alles gelijkmatig is verdeeld.
4. Bak de frietjes in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar. Schep elke 5 à 7 minuten om.

De linzenburgers

1. Snijd de broodjes open. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de broodjes op de snijkant mooi goudbruin. Let op: Blijf erbij staan, het kan hard gaan! Haal de broodjes eruit en zet weg.
2. Bak nu de linzenburger in 4-6 minuten goudbruin.
3. Beleg de broodjes met de sla, linzenburger, tomaat, rode ui, komkommer en de wortelrasp. Of meng eerst de wortelrasp met de yoghurt en wat zout en peper.
4, Serveer met de spicy zoete aardappel frietjes.

 

Eet smakelijk! Groetjes, Maureen