•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

RECEPT: Koolhydraatarme avocadochips

Een knapperige snack is op z'n tijd lekker, maar wat als je koolhydraatbeperkt eet?

Dan is deze avocadochips een handig alternatief! Met een lekkere bite en vol smaak, dus probeer ze zeker eens uit!

Ingrediënten:

(voor +- 16 stuks, 1 stuk is dan 12-15 gram)

  • 2 kleine (=180 gram) rijpe avocado’s
  • 70 gram strooikaas, bv. Parrano Originale
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden of losse kruiden zoals peterselie, oregano, dille, bieslook en/of basilicum
  • zwarte peper
  • optioneel: zout (niet echt nodig door de kaas)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Prak in een middelgrote kom de avocado met een vork tot een gladde massa. Roer de strooikaas, citroensap, knoflookpoeder en Italiaanse kruiden erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Door de kaas is zout niet persé nodig maar volg vooral je eigen voorkeur.

Leg een halve eetlepel avocado-kaas mengsel op de bakplaat en gebruik de bolle kant van de lepel om het hoopje plat te drukken. Je kan ook de onderkant van een maatbeker of kopje gebruiken. Herhaal dit tot het mengsel op is of de bakplaat vol ligt. Hou een centimeter vrij tussen de chips.

Bak de avocadochips knapperig en goudbruin in ongeveer 20-30 minuten. Keer ze eventueel halverwege om om ook de onderkant goed te laten bruinen.

Laat ze buiten de oven volledig afkoelen. Draai ze tijdens het koelen om, om ook de onderzijde goed te laten drogen of leg ze op een keukenpapier.

16 stuks lijkt misschien niet zoveel, maar je raakt hier snel vol van! Avocado's bevatten veel vezels en dat ga je merken. Eet dus vooral rustig.

In een afsluitbaar bakje zijn ze 3-5 dagen houdbaar in de koelkast als je er langer over doet om te op te eten dan wij.

Variatietips voor de smaak:

Voeg toe of wissel af met:

  • uipoeder
  • kerriepoeder
  • masalakruiden
  • en wat je nog meer hebt liggen in de kruidenla

 

Eet smakelijk!

Als je deze site wilt gebruiken dan accepteer je automatisch onze (calorievrije) cookies.