•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

RECEPT: Romige auberginesoep

Onze verse groenten halen we vaak bij een groentenstalletje in de buurt (Boerderijwinkel t Evenbelt aan de Lageweg 5 voor de geïnteresseerden) en een paar weken geleden had ik wat aubergines meegenomen.

 

Ik zat na te denken wat ik hiermee kon maken toen ik me afvroeg:

 

Bestaat er ook auberginesoep?

 

Een korte googlesessie later: 

Jazeker bestaat er auberginesoep :D


Voor de mensen die mij nog niet kennen. Hallo, mijn naam is Stephanie en ik ben verzot op maaltijdsoepen!


Wil je graag zelf vaker een maaltijdsoep maken maar weet je niet goed hoe? Onderaan deze blog vindt je een link naar een GRATIS stappenplan wat je kan downloaden.

 

Het originele recept vindt je HIER. Hieronder de aanpassingen die ik heb gemaakt voor mijn versie van deze soep. Deze soep is verrassend romig van smaak!

 

Ingrediënten

(voor ongeveer 4 porties):

 

  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 grote aubergines
  • 1 kaneelstokje
  • olijfolie om in te bakken
  • 1.5 liter water
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 blik kikkererwten (deze laat je weg voor de ketoversie)
  • gegrilde paprika in reepjes gesneden
  • 2 theelepels komijn
  • 1-2 theelepel milde paprika poeder
  • 1/2 theelepel losse kaneel (optioneel voor wat extra smaak)
  • 1 eetlepel gedroogde koriander

 

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui en de knoflook fijn.

 

Snijd de aubergines in kleine blokjes en verhit een scheutje olie in een soeppan en bak de ui en de knoflook ongeveer 2 minuten op laag vuur. Voeg de aubergines en het kaneelstokje toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee. 

 

Schenk het water, de gepelde tomaten en de tomatenpuree bij de aubergines en voeg het groentebouillonblokje toe. Kook de aubergines in circa 12 minuten gaar. Verwijder het kaneelstokje.

 

Giet ondertussen de kikkererwten af en spoel ze schoon. Voeg de helft aan de soep en voeg de andere helft pas toe na het pureren. Voeg de specerijen m.u.v. de koriander toe en warm de doep goed op voor 5 minuten.

 

Pureer de soep met een staafmixer. Ik hou zelf van een grove soep maar je kan de soep uiteraard ook helemaal glad pureren. Voeg de rest van de kikkererwten en de gegrilde paprika toe en warm op.

 

Proef de soep en voeg nog wat extra kaneel, komijn of paprikapoeder toe naar smaak. Ik gebruik milde poeder omdat mijn peuter moeite heeft met pittig eten. UIteraard kun je ook kiezen voor een pittige paprikapoeder of zelfs cayennepeper.

 

Schep de soep in kommen en voeg de koriander toe aan elke kom.

 

Lekker met een geroosterd sneetje brood of Turks brood in reepjes gesneden.

 

Eet smakelijk!

 

Is het weer te warm voor deze soep? Probeer dan deze frisse komkommer-meloensoep uit.

 

Met DEZE LINK kom je in de webshop met diverse gratis downloads. Schroom vooral niet om feedback te geven op dit Stappenplan Maaltijdsoep!

Pakket: Emotie-eten de Baas intensief traject (3 maanden)

GRATIS 8 stappenplan maaltijdsoep samenstellen

Pakket 4: Gezonde leefstijl creëren

Als je deze site wilt gebruiken dan accepteer je automatisch onze (calorievrije) cookies.