•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

5 producten die ik altijd in huis heb – Deel 2: Aanrecht en fruitschaal

Het is alweer 3 maanden geleden sinds ik Deel 1 heb geplaatst. Tijd voor het vervolg. 

Tomaten (trostomaten en snoeptomaatjes)

Voor smaakvolle tomaten liggen ze in een aparte schaal op het aanrecht. Zo rijpen ze beter dan in de koelkast. De snoeptomaatjes staan in hun emmertje er consequent naast. Zo zijn ze snel gepakt voor op de boterham met kaas, of een handje als tussendoortje. En altijd lekker van smaak!

Fruit (uit het seizoen)

Een fruitsoort of drie liggen altijd wel op de fruitschaal. De appels, peren en bananen zijn natuurlijk nooit te missen met een kleintje thuis. De mandarijntjes hebben nu hun beste tijd gehad en zijn vervangen door kiwi’s.

Gember

Een gemberstronkje of twee vindt je bij ons ook op de fruitschaal. Gember geeft een frisse smaak aan noedel- en rijstgerechten. Je kan er thee van zetten, smaakwater mee maken en verwerken in een oven- of stamppotgerecht samen met wortel. Ook aangesneden kan de gemberwortel het prima op de fruitschaal volhouden.

Noten

In het zicht en makkelijker te pakken! Heb ik zin in iets dan is een handje noten snel de eerste keuze. Zo maak ik het mij makkelijker om voor de gezonde optie te kiezen in plaats van de kast in te duiken en voor een ongezonde snack te gaan.

Koolzaadolie

Olijfolie staat ook naast het fornuis maar ik gebruik liever koolzaadolie voor het dagelijks kookgebeuren. Koolzaadolie kan beter tegen hoge temperaturen en is een betere keuze dan zonnebloemolie. Een aanrader mocht je dit niet kennen.

Wat heb jij thuis altijd in huis op je aanrecht staan? Heb je tips nodig van mij of mijn collega Maureen? Je bent dan van harte welkom voor een gratis kennismakingsconsult.


PS: de afbeelding is helaas geen foto van mijn eigen keuken maar een Stockfoto van Dominika Roseclay.