•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Koken en bakken met zoetstof - deel 2

Sukrin (basis) Cakemix

Let op! Deze review geeft de mening van de schrijfster weer over het product. Er is geen sprake van marketing of affiliatie.

  

Prijs: €8,95

Inhoud: Voor circa 800 gram cake

Allergenen: Glutenvrij

Zoetstoffen: Erythritol + sucralose

Zelf toevoegen: 4 eieren, 200 ml water, 100 ml olie, naar eigen smaak bv fruit, kokos, etc.

 

Tekst verpakking:

De Sukrin Cakemix bevat een verlaagd gehalte aan koolhydraten en is suikervrij, glutenvrij en heerlijk! Met deze mix kun je verschillende heerlijke cakes maken. Gebruik de mix kant-en-klaar uit het pakje of maak je eigen creatie. Je kunt bijvoorbeeld wortelcake maken, appelcake, citroen roomcake of chocolade cake. De mogelijkheden zijn eindeloos. Met deze mix maak je op gemakkelijke wijze de lekkerste cakes of zelfs muffins!

Ingrediënten:

Magere amandelmeel; fiberfin (resistent maïszetmeel (natuurlijk)); aardappelzetmeel; zoetstof (erythritol); vezels (chichorei, psyllium); erwteneiwit; rijsmiddelen (bicarbonaat, dinatriumfosfaat); zout; emulgator (mono- en diglyceriden); aroma's; zuurteregelaar (citroenzuur); zoetstof (sucralose).

 

Voedingswaarden* Per 100 gram   Per portie (80 gram)
Energie (kJ) 1.098 878
Energie (kcal) 262  210
Vetten (g) 17 13
-wv.verzadigd (g) 1,8 1,4
Koolhydraten (g) 20 16
– waarvan suikers (g)  0,3 0,2
– waarvan polyolen (g) 9,9 7,9 (**)
Vezels (g) 8,1 6,5
Eiwitten (g)  14 11
Zout (g) 1,0  0,80


*Voedingswaarden geldt voor het bereid product

 

Gebruik

De cakemix is zeer gemakkelijk in gebruik en komt overeen met de cakemixen uit de supermarkt. Kwestie van de ingrediënten met de cakemix mixen, in een cakeblik doen en de oven in.

 

Smaak

In deze cakemix is gebruik gemaakt van erythritol en sucralose. Deze zoetstoffen staan beide bekend een suikerachtige en zoete smaak af te geven. Sucralose staat er daarnaast om bekend dat het in combinatie met andere zoetstoffen de zoetkracht flink laat toenemen waardoor er in verhouding minder zoetstof nodig is. Dit zie je ook terug op de ingrediëntenlijst. Hoe eerder een ingrediënt benoemd wordt des te meer er van in het product zit. Hierbij zie je dat er meer erythritol dan sucralose in zit.

 

De zoete smaak was naar mijn mening dan ook sterk aanwezig in de cake. Ik vond het echt te zoet en onaangenaam. een smaak die niet correspondeerde met de normale ‘tafelsuiker’. Ook gaf een plak cake bij mij al enige maagdarmklachten zoals winderigheid en borrelen in de buik. Hier staan polyolen (erythritol) om bekend.

 

Conclusie

Ik zou in de toekomst deze cake niet gauw weer maken. Dan gaat mijn voorkeur uit naar een gezondere cake met minder toegevoegde suikers.

Als je deze site wilt gebruiken dan accepteer je automatisch onze (calorievrije) cookies.