•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Product beoordeling: Waterdrop Microdrinks

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. In de gemiddelde supermarkt kun je kiezen uit 20 soorten halvarine, 50 soorten toetjes en dan hebben we het nog niet over de trends en hypes.

Suikervrij, vetvrij en E-nummer vrij: Boter die het cholesterol verlaagd, toetjes die de darmflora ondersteunen en alles is uiteraard ook 100% natuurlijk.


Maar zijn de gemaakte claims waar of is het een verkooptechniek?


Deze keer gaan we beoordelen: Waterdrop Microdrinks


Disclaimer: Deze review is niet gesponsord door de fabrikant. Ik heb een proefpakket van Waterdrop op eigen initiatief en kosten aangeschaft en in de afgelopen dagen uitgeprobeerd.

Wat is Waterdrop Microdrinks?

Misschien heb je de reclame wel eens zien langs gekomen op Youtube.  Waterdrop Microdrinks zijn kleine cubes die in je glas water oplossen om er een smaakje aan te geven. Geschikt voor diegene die moeite hebben met gewoon water drinken of een beetje extra willen in hun glas: zoals plantenextracten en vitamines. Want die zitten er ook in.

Wat zit erin?

Ik heb momenteel de smaak BOOST naast me staan. Ik heb een proefpakket aangeschaft van 6 verschillende smaken met namen zoals ZEN, FOCUS en YOUTH. Op de website kun je kiezen uit 11 smaken in totaal.

In de BOOST zit: citroenzuur, zuurteregelaar natriumbicarbonaat, zuurteregelaar kaliumcarbonaat, rozemarijnextract, pepermunt extract, natuurlijke aroma's, kleurconcentraat van rode biet, zoetstof steviolglycosiden, vitamine C, vitamine B6, vitamine B12


1 cube levert 4 kcal, 0,36 gram zout, 20 mg vitamine C (25% ADH), 0,63 mg vitamine B6 (45% ADH) en 1,0 mcg vitamine B12 (40% ADH).

Welke claims maakt de fabrikant en klopt het?

Voor alle Waterdrop cubes is de claim dat ze “Suikervrij” zijn. Dit klopt… maar er zit wel zoetstof in. Minpuntje want helaas is het de zoetstofsmaak die het langs blijft hangen in de mond.

 

Over de smaak BOOST wordt geschreven: “De rijke smaak van zwarte bessen en vlierbloesem gefuseerd met de bekende Braziliaanse powerbes Açaí”. Nou, toen moest ik nog een keer een glas vullen met een cube. Het was erg zoeken maar ik denk dat ik de Açaí terug kon vinden en een vleugje vlierbloesem ergens erachter? De smaak komt volledig af van extracten en aroma’s. Helaas was de zoetstofsmaak te overheersend.

De smaaktest

Eén cube is genoeg voor 400-600 ml water. Heb je zo’n flinke IKEA glas (300 ml) dan is 1 cube net te veel. Dus gebruik het om je flesje water op smaak te brengen. (Waterdrop heeft deze uiteraard ook te koop. Flessen, accessoires en andere dingen om ontzettend hebberig van te worden.)
De cubes zijn ook handig per stuk herkenbaar verpakt. Je kan ze dus gemakkelijk meenemen en je waterfles later aanvullen. Of hip een schaaltje met verschillende smaken op tafel te zetten voor de visite.

Zoals hierboven al beschreven is de smaak in mijn optiek niet om naar huis te schrijven. Ik heb verschillende verhoudingen geprobeerd (van 300 ml naar 600 ml met 1 cube) maar de zoetstof blijft overheersen waardoor het een erg kunstmatige smaak heeft en een onprettige nasmaak eraan overhou.

Eindconclusie

Voor mijzelf is de Waterdrop Microdrinks geen succes geweest. Ik drink liever gewoon water of water op smaak gebracht met vers fruit (en heb hier ook al over geschreven). 


Maar ik zie voldoende mensen in de praktijk die moeite hebben met water drinken maar ook geen limonadesiroop willen gebruiken. Voor die groep kan Waterdrop Microdrinks een oplossing zijn om makkelijker water te drinken zonder overbodige suikers. De zoetstof vind ik alleen jammer, ik denk dat Waterdrop met wat meer aanpaswerk de zoetstof kan minderen.


Het is uiteraard duurder dan een moet je het er wel voor over hebben. Voor het proefpakket met 18 cubes betaal je € 13.90. Koop je een losse smaak dan bevat deze 12 stuks voor € 7,90. Hiermee kun je ruim 7 liter op smaak brengen. Koop je bv. Spa Touch in de supermarkt dan heb je hiervoor 5 flessen te pakken of zelfs 10 flessen van 1,5 liter als je kiest voor een huismerk variant.

 

Dus ben je een slechte waterdrinker en je wil dit verbeteren op een makkelijke  manier? Probeer het zeker uit! Maar er zijn goedkopere opties.

 

PS: lees hier hoe je zelf frisdrank kan maken

Als je deze site wilt gebruiken dan accepteer je automatisch onze (calorievrije) cookies.