•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Op vakantie zonder aan te komen - 4 tips

Misschien ben je al weg geweest met vakantie en ben je met meer kilo's thuisgekomen dan je wegging. Of je gaat nog op vakantie en je wilt graag deze zomer met alleen de gekochte souvenirs thuiskomen.

Ik ben zelf al blij als cliënten stabiel in gewicht thuiskomen. Hier lees je de vier belangrijkste adviezen die ik mensen meegeef voor op vakantie.

Regelmaat komt in verschillende vormen

Eet elke 3-4 uur een (hoofd)maaltijd. Laat het tijdstip waarop je eet wat los.
Dus ontbijt je de ene dag om 08.00, dan lunch je rond 12.00. Ontbijt je op een andere dag om 10.00, dan is de lunch om 14.00,  enzovoorts. Als er maar maximaal 4 uur tussen een maaltijd zit.
Dus heb je trek? Vraag je dan eerst af wanneer je voor het laatst een hoofdmaaltijd hebt gehad en pas je keuze erop aan. Voorkom dus de verleiding om dat driedubbele ijsje van de ijscokraam te kiezen, maar ga een restaurant zoeken voor een (kleine) maaltijd die beter vult.

Zo beperk je al een hoop (onbedoeld) snaaigedrag!

Portiegroottes

Let op de porties die je neemt. Kies waar het kan voor de kleine dan voor de grote opties.
Hiermee voorkom je dat je al gauw té veel eet. En je vermijdt een opgeblazen en misselijk gevoel omdat je je (weer) hebt verkeken op de hoeveelheid. Ook daarom is vaker een kleine portie dan een grote een slimme keuze.
En als je het erg lekker vindt? Dan is er morgen weer een dag!

Bewegen op vakantie

Als je gewichtsneutraal terug wilt komen, of sowieso als je als wens hebt om fitter en actiever te zijn, dan is het slim om ook in je vakantie actief te blijven.
In een all-inclusive oord in de felle zon is dat lastiger dan in een omgeving die meer uitnodigt tot wandelen, fietsen e.d. Maar begin elke dag met iets actiefs, dan kun je daarna nog de hele middag in het zwembad dobberen, in de zon liggen of genieten op een terras.
De combinatie van actie en ontspanning geeft je het optimale voldane gevoel.

Kies voor OF-OF, niet voor EN-EN

Struinend door een zonnig dorpje, over de boulevard of over één van de vele brocante marktjes kom je door de sfeer sneller in de verleiding tot het proeven van de lokale lekkernijen. Zó gezellig en lekker allemaal!
Kun jij de verleiding weerstaan om aan alles toe te geven?
Probeer dus bewust te kiezen welke lekkernij je vandaag uitkiest als extraatje. Morgen is er namelijk weer een dag voor iets anders waar jij jezelf dan op wilt trakteren.

Wat zijn dan typische lokale eetgewoonten en lekkernijen op vakantie?

Dit lees je in de blogs die in de komende 2 weken worden geplaatst.

Wil je niets missen? Ga dan naar onze Facebookpagina en druk op de like knop. Zo mis je niets.

Wist je dat we ook op Instagram zitten? Ook daar zul je van het laatste nieuws op de hoogte worden gehouden.

Als je deze site wilt gebruiken dan accepteer je automatisch onze (calorievrije) cookies.