•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

RECEPTEN: 3x koolhydraatarme pannekoeken

Ik ben dol op een ontbijt of lunch met een pannekoekje. Zo beperk ik mijn broodgebruik en zit ik toch prettig vol tot later in de middag.
In de loop der tijd zijn dit de top 3 recepten die ik geregeld maak.

Welke vindt jij het lekkerste?   

  

Pannekoek nummer 1

Benodigdheden (voor 1 pannekoek)

  • 1 ei
  • 1 scheutje amandelmelk
  • 1 schep proteïnepoeder zonder smaak (zoals deze) maar afhankelijk van je eigen smaak zou de variant met vanillesmaak ook prima werken
  • een snufje zout

Bereidingswijze

Klop alle ingrediënten tot een glad beslag. De proteïnepoeder zal klonten vormen die lastig weg te kloppen zijn. Zolang je de grootste klonten fijn hebt gemaakt is het niet erg wanneer het beslag niet volledig glas is. Tijdens het bakken verdwijnen de laatste klontjes wel.

Verhit een scheutje olie of boter in een pan, zet het gas op laag vuur en bak het pannekoekje langzaam gaar.

 

Het laag vuur is belangrijk! Zo voorkom je dat de pannekoek te snel aanbrandt. Zelf gebruik ik ook een deksel om de bovenkant sneller te laten stollen (de pannekoek zal bol gaan staan maar dit gaat vanzelf weer weg bij het opdienen).

 

TIP! Ik heb ontdekt dat wanneer de bovenkant net niet gestold is dit het beste moment is om de pannekoek te keren.

 

Lekker met kaas of bacon

 

Pannekoek nummer 2

Dit recept heb ik nog niet zo lang geleden van een koppel gekregen die ik op mijn spreekuur zie. De versie smaakt uitstekend! Je zou het niet zeggen als je de ingrediënten ziet maar je krijgt een pannekoek die niet van het traditionele recept te onderscheiden is.

Benodigdheden (voor 1 pannekoek)

  • 2 eieren
  • 1/2 bolletje mozzarella

Bereidingswijze

Trek de mozzarella in stukken en meng het met de eieren. Gebruik een staafmixer om de ingrediënten tot een glad beslag te mixen. Je kan ook prakken maar een staafmixer is gewoon sneller. Zout is niet nodig omdat de mozzarella al zout bevat.

Verhit een scheutje olie of boter in een pan, zet het gas op laag vuur en bak het pannekoekje langzaam gaar.

 

Lekker met blokjes avocado

 

Pannekoek nummer 3

En de laatste is met amandelmeel voor als je toch meer van dat mondgevoel houdt dat amandelmeel geeft. Deze maak ik sporadischer omdat we niet altijd amandelmeel in huis hebben. 

Benodigdheden (voor 1 pannekoek)

  • 25 gram amandelmeel
  • 60 gram roomkaas
  • 2 eieren
  • Optioneel: snufje zout

 

Bereidingswijze

Klop alle ingrediënten tot een glad beslag.

Verhit een scheutje olie of boter in een pan, zet het gas op laag vuur en bak het pannekoekje langzaam gaar. Keer om na 2 minuten.

 

Lekker met aardbeien en een lepel opgeklopte, ongezoete slagroom

Als je deze site wilt gebruiken dan accepteer je automatisch onze (calorievrije) cookies.