•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

RECEPT: Frisse tonijn-radijssalade met sperziebonen en walnoten

Het voorjaar staat weer voor de boeg. Met de jas open buiten een wandeling kunnen maken, genieten van de eerste zonnestralen, de vogeltjes die fluiten en weer tijd voor een frisse maaltijdsalade als lunch op het werk of als maaltijd ‘s avonds. Maar dan zonder vlees…maar met vis! Dit recept komt origineel van de Allerhande.

 

Bereidingstijd: 15 minuten
Recept voor: 4 personen

Ingrediënten

 

  • 400 g gebroken sperziebonen
  • 1 rode ui
  • 1 el appelciderazijn
  • 50 g walnoten
  • 1 bos radijs
  • 7½ g verse platte peterselie
  • 170 g John West Tuna with a twist tomaat
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 40 g jonge bladsla met rucola

Bereidingswijze

1. Kook de sperziebonen in water met eventueel zout in 5 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en meng in een kommetje met de azijn. Laat staan tot gebruik.

2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
3. Snijd ondertussen de radijs in plakjes en de peterselie fijn. Meng de tonijn met de sperziebonen, ui met azijn, peterselie en olie. Meng voorzichtig met de sla en bestrooi met de geroosterde walnoten.

Voedingswaarde per portie

• 265 kcal
• Eiwit: 12 gram 
• Koolhydraten: 9 gram
• Vet: 19 gram, waarvan verzadigd 2 gram
• Vezels: 5 gram

 

Eet smakelijk!

Maureen

 

Als je deze site wilt gebruiken dan accepteer je automatisch onze (calorievrije) cookies.