•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

RECEPT: Sportquiche

Deze sportquiche is makkelijk te maken de dag voor een wedstrijd. Je schuift hem dan zo weer in de oven (15-20 minuten) en voila!

Na het douchen kun je aan tafel met een smakelijke herstelmaaltijd! En je teammaatjes kunnen zo mee eten, want er is genoeg voor iedereen!

 

Recept voor: 4 personen

Bereidingstijd: 10 minuten

Baktijd: 30 minuten

Benodigdheden: Springvorm, bakpapier, vergiet

 

Ingrediënten

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
  • 1 teentje fijngesneden knoflook
  • 1 gesnipperde ui
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 600 gram verse bladspinazie
  • 5 eieren
  • 200 gram hüttenkäse
  • ½ theelepel gemalen nootmuskaat
  • 75 gram amandelschaafsel

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de bevroren plakjes deeg in 10 minuten ontdooien. Doe 2 eetlepels olijfolie in een wok en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg de spinazie in delen toe, schep goed om totdat alles is geslonken en laat het in een vergiet uitlekken. Druk met een spatel overtollig vocht er eventueel uit. Leg bakpapier op de bodem van een springvorm van 25 cm en vet de rand in met olie. Bekleed de springvorm met deeg, gebruik eventueel water en druk goed aan. Klop in een grote kom de eieren los en voeg hüttenkäse er aan toe. Meng goed. Voeg de nootmuskaat en amandelschaafsel toe aan de spinazie. Verdeel de spinazie over de springvorm en schenk het eimengsel erover heen. Zet de quiche in het midden van de oven en bak in ongeveer een half uur gaar.

 

Voedingswaarde per portie

  • Kcal: 539
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwit: 27 gram
  • Vetten: 31 gram
  • Vezels: 8 gram

 

* Bron I am a Foodie – Eet als een atleet.

Als je deze site wilt gebruiken dan accepteer je automatisch onze (calorievrije) cookies.