RECEPT: Sportkwarktaart
Deze sportkwarktaart is een lekkere snack voor na een intensieve training of (gewonnen) wedstrijd. Hoog in eiwitten (dus goed voor je herstel) maar laag in vetten (dus het valt niet zwaar).
Leuk voor als je jarig bent en je teamgenoten wil trakteren op wat lekkers!
- Recept voor: 8 punten
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Opstijven: 3 uur
- Benodigdheden: Staafmixer, hakmolen, oven en een springvorm 28 cm
Ingrediënten
- 150 gram havermout
- 3 handjes rozijnen
- 6 eetlepels honing
- 9 blaadjes gelatine of 5 gram geconcentreerd agar agar poeder
- 1,5 kg magere kwark
- 2 bananen
- 200 gram rood fruit
Bereidingswijze bodem
Meng de havermout, rozijnen en twee eetlepels honing in een keukenmachine of met staafmixer, maar dat is wel iets lastiger. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm en stamp het met de bolle kant van de lepel stevig aan.
TIP: Bak de havermoutbodem 5 minuten op de grillstand in de oven als je houdt van een stevige bodem.
Bereidingswijze vulling
Leg de gelatine 5 minuten in een bakje koud water. Niet te lang, anders lost het op! Meng in een kom de kwark met bananen of ander fruit en de rest van de honing. Knijp de gelatine uit en smelt het met twee lepels water in een pannetje. Zodra het is gesmolten voeg je het direct aan de kwark toe en mix je dit met de staafmixer. Het is belangrijk om dit snel te doen want anders wordt de gelatine te snel hard en krijg je stukjes. Voeg de vulling toe in de springvorm en laat de taart minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. Versier het de volgende dag met rood fruit!
Variatietip:
In plaats van bananen kun je ook ander fruit kiezen. Behalve kiwi, ananas, papaya of mango. Deze bevatten een stofje (protease) waardoor de taart niet kan stollen
Voedingswaarde per punt
Kcal: 257
Koolhydraten: 41 gram
Eiwit: 20 gram
Vetten: 2 gram
Vezels: 3 gram
Eet smakelijk!
PS: Dit recept komt uit het boek Eet als een Atleet van IAMAFOODIE. Een aanrader voor de fanatieke sporters.