•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

RECEPT: Pompoentaart

Ingrediënten (voor 10 plakken)

  • 400 gram pompoen
  • 2 el speculaaskruiden
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 el bakpoeder
  • 200 gram havermout
  • 3 dadels
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 3 eieren 
  • 30 gram pecannoten
  • 30 gram rozijnen
  • 3 el pompoenpitten
  • 100 gram ricotta


Bereidingswijze 

1. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de bakvorm in
2. Schil de pompoen, verwijder de draden en de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng de pompoen in een pan met water aan de kook, en kook in 15 minuten gaar. Giet af, en pureer met een staafmixer tot een glad geheel
3. Voeg de speculaaskruiden, gemberpoeder, bakpoeder en de havermout aan de pompoenpuree toe en breng eventueel op smaak met wat zout
4. Ontpit de dadels en hak in een keukenmachine fijn. Voeg de yoghurt toe en mix opnieuw. Meng de eieren erdoor en voeg het dadelmengsel vervolgens toe aan de pompoenpuree
5. Doe hier de helft van de pecannoten, rozijnen en pompoenpitten bij, roer goed door en doe de helft van dit deeg in de ingevette bakvorm. Bedek met een laagje ricotta en stort het restant van het deeg er bovenop
6. Garneer met de overige pecannoten, rozijnen en pompoenpitten
7. Bak goudbruin in 50-60 minuten

Voedingswaarde per plak: 

72 kcal 
17,6 gram koolhydraten
7,5 gram eiwit
7,5 gram vet, waarvan 2 gram verzadigd vet
2,6 gram vezels
0 gram zout

 

Eet smakelijk!

Groetjes, Maureen 

Als je deze site wilt gebruiken dan accepteer je automatisch onze (calorievrije) cookies.