•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

RECEPT: Koude komkommer-meloensoep

Met tropisch warm weer is een koude soep een prima maaltijd!

  • Lekker verfrissend en verkoelend
  • Een bron van extra vocht
  • Je krijgt iets kleins binnen wat licht valt op de maag waardoor je snaaigedrag later op de avond weer voorkomt.

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 3 komkommers zonder de zaadlijsten
  • 1 uitje, gesnipperd
  • Sap van ½ citroen
  • 1 bakje of 1 hand muntblaadjes, fijngesneden
  • ½ cm verse gember, fijngesneden
  • 250 gram watermeloen, in blokjes
  • 4 el pompoenpitten
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • Koud water (uit de koelkast of leg een half gevulde fles van tevoren een uur in de diepvries)
  • Peper en zout naar smaak
  • Optioneel: ijsklontjes (4-8 afhankelijk van hoe koud het water is)
  • Verder nodig: een blender of pureerstaaf

Bereidingswijze

Doe de komkommer, citroensap, ui, muntblaadjes, gember, watermeloen, peper en zout in een blender en meng het geheel fijn. Voeg het koude water toe tot de soep op de juiste dikte is. Proef of er nog zout en peper toe moet worden gevoegd. Nog niet koud genoeg? Blend de ijsklontjes er doorheen.

Verdeel de soep over 4 kommen en lepel de olijfolie en pompoenpitten erover voor het serveren.

Eet smakelijk!

Als je deze site wilt gebruiken dan accepteer je automatisch onze (calorievrije) cookies.