•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

RECEPT: Koolhydraatarme citroen-kwarktaart

Deze taart is zo gemaakt, en de koelkast doet het meeste werk. Een ideale taart!

Ingrediënten voor de bodem

  • 2 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram roomkaas
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 30 gram roomboter, ongezouten
  • 1 tl bakpoeder
  • 2-3 tl vanille aroma

 

Ingrediënten voor de kwarkvulling

  • 500 gram volle kwark
  • 300 ml ongeklopte slagroom
  • 1 tl vanille aroma / 1 zakje vanillesuiker
  • 2 citroenen
  • 8 blaadjes gelatine
  • 1 tl citroen aroma

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de roomkaas uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Meng in een grote kom het amandelmeel, bakpoeder en het zakje vanillesuiker. Smelt in een klein pannetje de roomboter. Voeg de eieren, vanille aroma, gesmolten boter en roomkaas toe aan de kom en klop dit met een mixer tot een samenhangend deeg.

Bekleed een springvorm van 20-24 cm met een vel bakpapier. Schenk het beslag in de springvorm en bak de bodem 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de bodem na het bakken circa 20-30 minuten afkoelen.

Rasp 2 citroenen en pers het sap uit (hvh naar eigen voorkeur). Laat de gelatine blaadjes weken in koud water. Schenk het citroensap in een pannetje en verwarm dit boven een laag vuur. Knijp de gelatine uit en voeg dit toe aan het warme citroensap. Laat de gelatine oplossen en iets afkoelen.

Klop ondertussen de slagroom met 1 tl vanille aroma/zakje vanillesuiker stijf en voeg dan beetje bij beetje de citroensap met gelatine, citroenrasp, citroenaroma en de kwark toe. Mix de inhoud van de kom kort door elkaar en giet het mengsel dan op de bodem. Laat de citroen kwarktaart minimaal 3 ½ uur opstijven in de koelkast.

 

Eet smakelijk!

 

Als je deze site wilt gebruiken dan accepteer je automatisch onze (calorievrije) cookies.