•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

RECEPT: Yoghurt framboos & mango ijs

Merk je dat je met warme dagen zoals vandaag gauw zin hebt in verfrissende producten zoals ijs? En kun je de verleiding van jouw favoriete Magnum nauwelijks weerstaan? Ga eens aan de slag met zelfgemaakte yoghurt-fruit of yoghurt-stracciatella ijsjes.

 

Lekker en verantwoord!

 

En het scheelt je een boel onnodige calorieën en suikers.

Zo hoef je je niet schuldig te voelen en kun je volop genieten!

 

Ingrediënten (voor 6 ijsjes)

  • IJsvormpjes
  • 250 milliliter Griekse yoghurt 2% vet
  • Flinke handvol vers / diepvries fruit (bv. framboosjes, aardbeien, mango, blauwe besjes) 
  • 1 scheutje honing of suikervrije ranja

 

Bereidingswijze

Meng alles door elkaar en vul de ijsvormpjes. Eventueel kun je het fruit en de yoghurt ook eerst door de blender halen voor een egaal mengsel. Zet ze tenminste 3 uur in de vriezer en voilà... je zelfgemaakte ijsjes!

 

TIP: Houd de vormpjes even kort onder de warme kraan wanneer je je ijsje wilt eten. Hierdoor krijg je hem er makkelijker uit.

 

Variatietip

Voeg in plaats van fruit ook eens een aantal fijngehakte blokjes pure chocolade (85% puur) toe.

Als je deze site wilt gebruiken dan accepteer je automatisch onze (calorievrije) cookies.