•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

RECEPT: Havermout ontbijttaart

Ontbijten met taart?

Jazeker, met deze abrikozen-havermout ontbijttaart!

Ingrediënten

  • 200 gram havermout
  • 2 eieren
  • 2 bananen
  • 125 ml (amandel)melk
  • 2 tl bakpoeder
  • 5 el abrikozenjam (of een andere jam gelang je eigen smaakvoorkeur, je kan de jam ook weglaten)
  • 1 flinke appel
  • 100 gram gemengde noten

 

Bereidingswijze

Maak de appel schoon, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Hak de noten grof en zet even opzij. 
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm (20 cm) met bakpapier.
Pureer de banaan fijn, meng 2 el abrikozenjam erdoor en klop deze samen met de eieren op. Voeg de melk toe en mix nog even door.

Maal 130 gram havermout tot een fijn meel in de foodprocessor. Meng dit vervolgens met de overgebleven havermoutvlokken, het bakpoeder en een snuf zout. Mix het natte mengsel hier doorheen en schep vervolgens de appelstukjes en noten erdoor.

Stort het beslag in de bakvorm. Swirl de laatste 3 el abrikozenjam met een klein lepeltje door het beslag en bak de havermout ontbijttaart in 40-45 minuten gaar.

Serveer eventueel met een klodder yoghurt en wat jam.


TIP! Je kan ook kiezen voor muffinvormen i.p.v. een bakvorm. Zo kun je de muffins invriezen voor een ander moment, of je hebt zo een gezond alternatief op een verjaardag.

 

Eet smakelijk! 

Als je deze site wilt gebruiken dan accepteer je automatisch onze (calorievrije) cookies.