•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Recept: Dadel-walnoot balletjes

Een lekker en gezond tussendoortje levert vezels, smaakt goed en bevat geen overbodige suiker of smaakversterkers.

Deze snack is het makkelijkste te maken met een blender of keukenmachine. Met de hand kan ook maar je hebt waarschijnlijk wel meer te doen.

 

Dit is een leuk zoet hapje voor op een feestje, als aanvulling op een kaasplankje, als tussendoortje in plaats van een koek en geschikt als (kleine) traktatie voor de kinderen.

Afhankelijk van het formaat zal één balletje 1,5 - 2 gram vezels leveren. Dit is net zoveel als één snee brood!

Ingrediënten: (voor 8-12 balletjes)

  • 175 gram dadels zonder pit
  • 90 gram walnoten
  • 4 el honing
  • 2 el water
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl kardemom
  • 5 el gemalen amandelen (amandelmeel kan ook) of gemalen kokos

Bereidingswijze:

Maal de dadels met het water in een keukenmachine tot een pasta.

Hak de walnoten zo fijn mogelijk (of gebruik ook de keukenmachine hiervoor).

Meng de specerijen en walnoten met de dadelpasta.

Rol kleine balletjes van het mengsel.

Bestrijk de balletjes met een kwastje met de honing en rol ze door de amandelen of kokos tot ze helemaal bedekt zijn.

Laat de dadelballetjes harden in de koelkast voor 30 minuten. 

 

Snoep smakelijk!

Stephanie