•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

RECEPT: Avocado salade

Vandaag gaan we voor de snelle, makkelijke maaltijd. Een gerecht die in een mum van tijd op tafel staat maar toch lekker en gezond is. En dit voor het hele gezin.

We gaan vandaag voor een avocado pasta.

 

Bereidingstijd: 20 minuten
Recept voor: 4 personen

 

Ingrediënten

 

  • 2 eetrijpe avocado's
  • 15 g basilicum
  • 350 g volkoren spaghetti
  • 1 sjalotje
  • 50 g pijnboompitten
  • 250 g cherry tomaatjes
  • 1 rode paprika 
  • 100 g Grana Padano
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • 200 ml water
  • peper & zout

Bereidingswijze


1. Snijd de avocado's rondom de pit door. Draai de 2 helften van elkaar af. Verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil en doe in de blender.
2. Snipper het sjalotje, pers de knoflook met een knoflookpers en voeg samen met de basilicum bij de avocado's.
3. Voeg hier olijfolie en water aan toe. Mix tot een glad geheel.
4. Voeg naar smaak peper en zout toe.
5. Bereid de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
6. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan bruin en laat afkoelen.
7. Was en halveer de cherry tomaatjes, snijd de paprika en rasp de Grana Padano.
8. Giet de spaghetti af en meng met de avocadosaus en cherry tomaatjes.

 

Eet smakelijk!

Groetjes, Maureen

 

BRON recept: Eatme

 

Als je deze site wilt gebruiken dan accepteer je automatisch onze (calorievrije) cookies.