Wie krijgt vaker z'n zin? Je Engeltje of je Bengeltje?

16 juli 2018

Stephanie Supprian

Heb je wel eens het gevoel dat er 2 stemmetjes in je hoofd strijden om je aandacht?
De één zit vol goede voornemens en verstandige beslissingen: “Morgen op tijd uit be...

Lees meer!

Smakelijk drankje zonder suiker? Maak je eigen smaakwater

08 juli 2018

Maureen Kamer

Homemade smaakwater
Hoe?
Heel simpel.
Vul je kan met kraanwater of bruisendwater en voeg je eigen smaakjes toe. 
Bijvoorbeeld:

 
Ik heb (zie de foto) gekozen voor...

Lees meer!

Voorkom ongewenste zomerkilo's met deze fantastische tips!

30 juni 2018

Stephanie Supprian

Als deze titel geen voorbeeld van clickbait is! Mijn welgemeende excuses als ik je voor de gek heb gehouden, ik hou namelijk zelf totaal niet van sites die dit soort method...

Lees meer!

Boekrecensie: LICHTER van William Cortvriendt

25 mei 2018

Maureen Kamer

Heb jij het boek ‘Lichter’ van William Cortvriendt al gelezen?
Ik kan het je aanraden!
De arts William Cortvriendt beschrijft op heldere en goed onderbouwde wijze wat...

Lees meer!

Vegetarisch: Kidneybonensalade met feta

08 maart 2018

Maureen Kamer

Ingrediënten (voor 2 personen, of als bijgerecht):

Bereidingswijze:
Doe de kidneybonen en de blokjes feta in een grote saladeschaal.
Halveer de courgette in de lengte...

Lees meer!

Vegetarisch: zoete aardappel-paprikasoep

07 maart 2018

Maureen Kamer

Ingrediënten (voor 4 personen)

Bereidingswijze:
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelmatig vuur/hittebron. Doe de paprika, zoete aardappel, de ui en d...

Lees meer!

Vegetarisch: Linzen-walnoot burgers

06 maart 2018

Maureen Kamer

Ingrediënten (voor 4 personen):

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de linzen in een vergiet en was ze met water en laat uitlekken.
Verdeel de ui...

Lees meer!

Vegetarisch: Indiase linzensoep

05 maart 2018

Maureen Kamer

In deze week zonder vlees hebben we een paar mooie recepten om te delen.
Hier de eerste: een lekkere gekruide soep!
Ingrediënten:

Bereidingswijze:
Verhit de kokosoli...

Lees meer!

Het beste broodbeleg voor elk moment van de week

21 februari 2018

Stephanie Supprian

Soms wordt je als diëtist toch een beetje ‘uitgebuit.’ Zo heeft vriendlief T. mij laatst gevraagd om een broodbeleglijst ter inspiratie. Hij lunchte normaal op zijn we...

Lees meer!

Het ideale 6-stappenplan voor afwisselende maaltijdsalades

16 februari 2018

Stephanie Supprian

2 weken geleden vonden voor mij persoonlijk 2 hele belangrijke momenten plaats:
1. De opening van Nieuw Tijenraan in Raalte met een eigen kamer in het Gezondheidscentrum
...

Lees meer!

Als je deze site wilt gebruiken dan accepteer je automatisch onze (calorievrije) cookies.