•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

WEEK ZONDER VLEES 2020: Recept voor Chili Sin Carne

Chili con carne zonder vlees? Ja zeker, dan wordt het chili sin carne! Je kunt eventueel vegetarisch gehakt gebruiken maar door het toevoegen van de kidneybonen en andere vele verse groenten heb je ook een volwaardige maaltijd.

Ingrediënten (Voor 4 personen)

  • 320 g zilvervliesrijst
  • 2 grote winterwortelen
  • 3 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 2 blikken kidneybonen
  • 500 g tomatenpassata
  • 1 bosje koriander
  • 2 bosuitjes (garnering)
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ verse chilipeper
  • 1 theelepel paprikapoeder


Bereidingswijze

Schil en snijd de wortels, selderijstengels en prei. Verhit een braadpan met wat olijfolie en voeg de wortel, selderij en prei toe. Snijd de paprika en ui en voeg toe. Schep het geheel goed om, pers de knoflook en voeg toe.
Snipper de halve chilipeper en voeg toe samen met het paprikapoeder.


Bak het geheel op laag vuur circa 10 minuten.

Voeg de tomatenpassata en de kidneybonen (uitgelekt + gewassen) toe en laat al roerend 5 minuten zacht pruttelen.

Kook intussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en hak de koriander fijn. 

Serveer de chili met de bosui en koriander als topping.

Eet smakelijk!

Als je deze site wilt gebruiken dan accepteer je automatisch onze (calorievrije) cookies.