•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vegetarisch: Indiase linzensoep

In deze week zonder vlees hebben we een paar mooie recepten om te delen.

Hier de eerste: een lekkere gekruide soep!

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels kokosolie
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 10 g verse gember, fijngesneden
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngesneden
  • 2 uien, in halve ringen gesneden
  • 1 winterpeen, in kleine blokjes gesneden
  • 2-3 theelepels komijn
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen korianderwortel
  • 1 theelepel zout
  • 300 g rauwe rode linzen, gewassen
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 liter water
  • 2 handjes vers korianderblad, fijngehakt

Bereidingswijze:

Verhit de kokosolie in een wok of hapjespan op middelmatig vuur/hittebron. Wanneer de olie heet is, doe de knoflook, gember, chillipeper, ui en winterpeen in de pan. Blijf 2 minuten goed roeren. Zet het vuur op het zachtst en voeg de specerijen (komijn, kurkuma, kaneel, koriander) en het zout toe. Na 2-3 minuten voeg je de linzen, het water en de kokosmelk toe. Het vuur mag weer hoger, breng het aan de kook. Wanneer de linzen gaan schuimen, kun je dit eraf halen met een schuimspaan. Laat het geheel 20-30 minuten op zacht vuur doorkoken. Wordt de soep te dik, kun je altijd wat heet water toevoegen. Wanneer de soep klaar is, zet je het vuur uit en kun je de verse koriander toevoegen. Serveer bijvoorbeeld met naan of stokbrood.

Eet smakelijk!

Als je deze site wilt gebruiken dan accepteer je automatisch onze (calorievrije) cookies.