•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vegetarisch: Kidneybonensalade met feta

Ingrediënten (voor 2 personen, of als bijgerecht):

  • 2 blikken kidneybonen, uitgelekt en gewassen
  • 200 g feta, in blokjes
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 komkommer, in blokjes gesneden
  • 4 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel verse peterselie

Bereidingswijze:

Doe de kidneybonen en de blokjes feta in een grote saladeschaal.

Halveer de courgette in de lengte en halveer vervolgens deze helften ook weer in de lengte. Snij plakjes van de kwarten. Snij de paprika in blokjes of reepjes. Snij de uien in halve ringen. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de courgette, paprika, ui en knoflook in 2 minuutjes. Voeg dit toe aan de kidneybonen. Voeg de komkommer, de tomaten, de olijfolie, de balsamicoazijn en de verse peterselie toe aan de saladeschaal en meng alles goed door elkaar.

 

Eet smakelijk!

Als je deze site wilt gebruiken dan accepteer je automatisch onze (calorievrije) cookies.