•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vegetarisch: zoete aardappel-paprikasoep

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 grote rode paprika’s, in grove stukken
  • 1 zoete aardappel (600 g), geschild en in blokjes gesneden
  • 1 grote ui of 2 kleine, grof gesneden
  • 1-2 tenen knoflook, gesneden
  • Water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels komijn
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelmatig vuur/hittebron. Doe de paprika, zoete aardappel, de ui en de knoflook in de pan. Roerbak dit 2 minuten en voeg dan het water en de groentebouillon toe; de groente moet net niet helemaal onderstaan. Breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes doorkoken. Pureer het geheel in een keukenmachine of met een staafmixer. Doe de soep in een pan en voeg de paprikapoeder en de komijn toe. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Eet smakelijk!

Als je deze site wilt gebruiken dan accepteer je automatisch onze (calorievrije) cookies.